Βούλγαρος ΥΠΑΜ: «Οι Βούλγαροι πολέμησαν για την απελευθέρωση βουλγαρικών εδαφών σε Μακεδονία και Θράκη»




«Ο Καρακατσάνοφ αποκάλυψε την ιστορία της συμφωνίας με το SDSM: «Οι Βούλγαροι πολέμησαν  για την απελευθέρωση των βουλγαρικών εδαφών σε Μακεδονία και Θράκη», έχει τίτλο το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων


Νοέμβριος 11, 2017. 21:16

Οι δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ που έγιναν με αφορμή αγιασμού για την αποκατάσταση του μνημείου για τους πεσόντες της Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου,  ερέθισαν τους Σκοπιανούς, οι οποίοι  σε αρκετές ιστοσελίδες αναφέρονται στο θέμα στο οποίο τονίζουν ότι το βουλγαρικό κράτος για το οποίο μιλά ο Καρακατσάνοφ (της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου) περιελάμβανε και όλο το νυν κράτος των Σκοπίων.



Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι Βούλγαροι διατείνονται ότι ο βουλγαρικός στρατός και στους Βαλκανικούς Πολέμου 1912-13 και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησαν για να απελευθερώσουν βουλγαρικά εδάφη στη Μακεδονία και τη Θράκη. (Οι Σκοπιανοί ως Μακεδονία, εκλαμβάνουν την περιοχή της τότε Μπανόβινα  Βαρντάρσκας- επαρχία Βαρδαρίου)


«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, επειδή αρχίζει η αποκατάσταση ενός μεγαλοπρεπούς μνημείου, το οποίο απομακρύνθηκε μόνο για ιδεολογικούς λόγους. Διότι αν θυμάστε,  μετά το 1944  ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος χαρακτηρίσθηκε ως ιμπεριαλιστικός πόλεμος (από το κομμουνιστικό καθεστώς) αλλά η αλήθεια είναι ότι όπως και στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπως και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο βουλγαρικός στρατός αγωνίσθηκε για την ενοποίηση του βουλγαρικού λαού και την απελευθέρωση των άλλων βουλγαρικών περιοχών που ήταν υπό ξένη κυριαρχία τόσο στη Μακεδονία όσο και στη Θράκη», είπε ο Καρακατσάνοφ (σχετικό το βίντεο).


Το σκοπιανό δημοσίευμα επισημαίνει ότι το βουλγαρικό μνημείο είναι ένα λιοντάρι με μια ασπίδα που έχει το χάρτη της Μεγάλης Βουλγαρίας (της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου) και περιλαμβάνει το σύνολο της Μακεδονίας και ότι είναι ένα σύμβολο που ενώνει όλους τους Βούλγαρους.


Επισημαίνεται ακόμη ότι η αποκατάσταση του μνημείου αυτού έρχεται μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.


  


--
(Στοιχεία από infoplus.mk, YouTube)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr