Σκόπια: Η Μπακογιάννη λέει ότι ο Καμμένος αποδέχθηκε δύο φορές σύνθετο όνομα




«Μπακογιάννη στο Twitter: Ο Καμμένος δύο φορές αποδέχθηκε σύνθετο όνομα με γεωγραφική ένδειξη»


Δεκέμβριος 20, 2017. 18:44


«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2004 έως το 2009, δύο φορές 


αποδέχθηκε ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη.



«Ο κ. Καμμένος δύο φορές κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, είχε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes (έναντι όλων) που ήταν η βασική θέση πού είχε γίνει αποδεκτή από το σύνολο της Βουλής (πλην ΛΑΟΣ) και με την οποία πήγαμε στο Βουκουρέστι», έγραψε η Μπακογιάννη.


Ο Καμμένος χθες- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι παραμένει στη θέση που εκφράσθηκε το 1992 σε μια συνάντηση αρχηγών κομμάτων υπό την αιγίδα του τότε προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας δεν είναι αποδεκτή επιλογή για την Ελλάδα.  Για την αλλαγή αυτής της θέσης, πιστεύει – ο Καμμένος- ότι  είναι απαραίτητη μια νέα συνάντηση με τον νυν πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.


Σύμφωνα, εξάλλου, με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η θέση του Καμμένου εγείρει ανησυχίες στο κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, εν τω μεταξύ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ ότι η διαφωνία του ονόματος πρέπει να επιλυθεί με συμβιβασμό.


«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τα Σκόπια να δείξουν μια κουλτούρα συναίνεσης και συμβιβασμού, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε εμείς ούτε αυτοί θα πάρουμε τα πάντα. Πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό που θα είναι αποδεκτός και από τις δύο πλευρές και θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου», δήλωσε ο Κοτζιάς.


(Στοιχεία από το mkd.mk και το Twitter @Dora_Bakoyannis)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr