Βουλγαρία-Σκόπια: Η Επιτροπή διαπραγμάτευσης της κοινής ιστορίας είναι έτοιμη



Μάιος 12, 2018. 22:36

Σόφια.

 Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιτροπή που θα συζητήσει και θα επιλύσει ιστορικά και εκπαιδευτικά ζητήματα με τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας».



Αυτό κατέστη σαφές στη σημερινή κυβερνητική συνάντηση. Η υπουργός Εκατερίνα Ζαχαρίεβα τόνισε ότι το άρθρο 12 της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας με τα Σκόπια προβλέπει μια μικτή διεπιστημονική επιτροπή, για να συζητήσουν και να επιλύσουν ιστορικά, εκπαιδευτικά και άλλα ανοικτά ζητήματα.


«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της επιτροπής για την αποδοχή της συμμετοχής τους.  Η ιδέα, ήταν να βρούμε ανθρώπους με αναμφισβήτητη φήμη, με διπλωματική εμπειρία και εκείνους που εδώ και χρόνια υπερασπίζονται τα βουλγαρικά συμφέροντα σε αυτές τις διαμάχες. Η επιτροπή είναι προσεκτικά επιλεγμένη και συντονισμένη με τη Βουλγαρική Ακαδημίας Επιστημών και την Ιστορική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας», είπε η Ζαχαρίεβα.


Ο πρόεδρος  της επιτροπής, Άντερ Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τους συναδέλφους της γειτονικής χώρας θα αρχίσουν σύντομα.


(Στοιχεία από actualno.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr