Η Δανία είναι κατά των διαπραγματεύσεων με Σκόπια και Αλβανία



Μάιος 18, 2018. 21:03

Η Δανία δεν είναι έτοιμη να στηρίξει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση του Ιουνίου για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ- FYROM  και Αλβανίας.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Σόφια από τον Δανό πρωθυπουργό Λαρς Ρασμούσεν, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.


«Όχι, δεν νομίζω ότι θα υποστηρίξω αυτήν την πρωτοβουλία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το θέμα αυτό», δήλωσε ο Ρασμούσεν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η  ΕΕ δεν πρέπει να επαναλάβει προηγούμενα λάθη, μεταξύ των οποίων, είναι η απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.


Με τη θέση της αυτή η Δανία συμμετέχει de facto στις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει η Γαλλία και η Ολλανδία.


Η Αλβανία, τα Σκόπια, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία παραμένουν επίσημα υποψήφιες χώρες για προσχώρηση στην ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο ξεκίνησαν το 2012, με τη Σερβία το 2014, και  σε καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει ακόμη θεωρητικά ορισθεί πιθανή ημερομηνία εισόδου, αν και επιμένουν να γίνει αυτή το 2025.


 (Στοιχεία από netpress.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr