Μέση Ανατολή: Εκατόν τριάντα χώρες αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος



Αύγουστος 10, 2018. 08:13

Η Κολομβία προστέθηκε στον κατάλογο των 130 κρατών που έχουν αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος, αν και δεν έχει τη δική του επικράτεια, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος  Χουάν Μανουέλ Σάντος έλαβε την απόφαση αυτή μετά την ακύρωση του ταξιδιού  του Νετανιάχου  στη χώρα αυτή.


«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, στο όνομα της κυβέρνησης της Κολομβίας, ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, αποφάσισε να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», αναφέρει η επιστολή της 3ης Αυγούστου.


Στις 2 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου απροσδόκητα ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Κολομβία, αναφέροντας την ασταθή κατάσταση ασφάλειας στο νότιο Ισραήλ.


Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση αυτή της Μπογκοτά. 


Το ισραηλινό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Κολομβία προσπαθεί να αντιδράσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν Παλαιστινιακό Κράτος,  και να ακολουθήσει μια πιο ανεξάρτητη  εξωτερική πολιτική μετά τις εκκλήσεις για αλλαγές στις πολιτικές κατά των ναρκωτικών, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.


(Στοιχεία από timesofisrael.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr