Ζάεφ στη σκοπιανή Δοϊράνη: «Σε αυτό εδώ το πάρκινγκ με τον Τσίπρα συμφωνήσαμε για τη μακεδονική γλώσσα»! (Video)




Σεπτέμβριος 2, 2018. 18:01

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, ότι η μακεδονική γλώσσα και η ταυτότητα έχουν εξασφαλισθεί, όπως ποτέ πριν η ‘Μακεδονία’ έχει την υποστήριξη των μεγάλων κρατών στον κόσμο και ότι η σημαία της ‘Μακεδονίας’ θα κυματίζει ισάξια μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες μας θα δείξουν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο μέσω αυτού του δημοψηφίσματος, τη γενναιότητα ότι φροντίζουν για τις επόμενες γενεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο σημερινό αστικό τρίγωνο στη Δοϊράνη.




 «Αν κάποιος έχει μια εναλλακτική λύση Β, Γ, για την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ας την πει, αλλά δεν υπάρχει.  Πέρασαν 11 χρόνια για να πάρουμε μια καλή απόφαση. Γνωρίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρέπει να ενωθούμε για το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο Ζάεφ.






Πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας».


Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτό συνέβη στη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Ο πρωθυπουργός Ζάεφ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του κράτους και οικονομικά οφέλη για κάθε πολίτη της ‘Μακεδονίας’, λόγω των επενδύσεων και των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ.


Το 1991 εξασφαλίσαμε το μέλλον του κράτους, είμαι πεπεισμένος ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα εξασφαλίσουμε αυτή την ανεξαρτησία», δήλωσε ο Ζάεφ στο βήμα της Δοϊράνης.



Plus Info

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr