Οι Πατριάρχες Σερβίας και Ρωσίας για το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας



Ιανουάριος 29, 2019. 17:52

Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ειρηναίος  δήλωσε σήμερα  σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Κύριλλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, ότι το αυτοκέφαλο της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν είναι ούτε εκκλησιαστικό ούτε ζήτημα κανονικότητας, αλλά καθαρά πολιτικό και ότι πρέπει αυτό να επιλυθεί από ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Είναι ένας μεγάλος πειρασμός για την Ορθοδοξία γενικότερα. Ο πειρασμός είναι ότι έγινε στο κέντρο της Ορθοδοξίας. Αυτό είναι κάτι, που δεν έγινε έξω, αλλά εμφανίσθηκε εντός του οίκου της Ορθοδοξίας. Πιθανώς όσοι επινόησαν το κακό στην Ορθοδοξία,  βρήκαν τον τρόπο να ρίξουν μια βόμβα στον οίκο της Ορθοδοξίας», είπε ο Ειρηναίος εκφράζοντας τη λύπη του.


«Και ξέρουμε οποίων και τι είναι ο στόχος. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία.  Είναι μια ευκαιρία να το συζητήσουμε και να μιλήσουμε, ώστε να δούμε τι πρέπει  να συνεχίσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Ειρηναίος στην έναρξη της συνεδρίασης.


Ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι κανείς, όπως η Σερβική Εκκλησία, δεν καταλαβαίνει τον ‘πόνο’ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ‘εξαιτίας αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία».


Στη συνέχεια παρουσία των αντιπροσώπων, οι δύο ιεράρχες, συνέχισαν τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες.


Ο Ρώσος Πατριάρχης, αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί μια σειρά διαβουλεύσεων με τις αντιπροσωπείες των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον κόσμο για το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


Večernje novosti


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr