Σκόπια: Ο Ιβάνοφ δεν υπογράφει νόμους που ψηφίζει το κοινοβούλιο




Μάρτιος 12, 2019. 08:33

Σκόπια.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν υπογράφει διατάγματα  τα οποία εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, αναφέρει το τοπικό σλαβικό ‘mkd’, το οποίο αναφέρει επιγραμματικά τους νόμους που ψηφίστηκαν, μετά την αποδοχή του νέου ονόματος  της χώρας.


Ορισμένοι, μάλιστα, νόμοι έχουν καταστεί εκπρόθεσμοι, αφού παραβιάστηκε το χρονικό όριο που απαιτείται  για να υπογραφεί από την πρόεδρο της χώρας.


Σύμφωνα με το κείμενο, ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν υπογράφει τα διατάγματα αυτά «γιατί ασκεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τον συγκεκριμένο όρκο που έδωσε για την προστασία του Συντάγματος» και όπως τονίζει ο ίδιος θα υπερασπισθεί, όσο μπορεί,  τα συμφέροντα της χώρας.


Ο Ιβάνοφ έδωσε όρκο στο Σύνταγμα που αναφέρει τη χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και επιδιώκει μέχρι το τέλος της θητείας του (τον Απρίλιο) να κρατήσει αυτήν την τακτική.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr