Ο Ζάεφ ζήτησε από τη Μέρκελ να στηρίξει τα Σκόπια για έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ



Απρίλιος 4, 2019. 21:15

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ζήτησε σε τηλεφωνική συνομιλία την υποστήριξη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση κατά τη σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνιο, γράφει η σερβική Politika.



«Είναι καιρός το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μια θετική απόφαση για την έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης. Η απόφαση αυτή θα δώσει πρόσθετη ενθάρρυνση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο Ζάεφ στη συνομιλία που είχε με την Μέρκελ στις 3 Απριλίου.


Η καγκελάριος Μέρκελ, όπως είπε ο ίδιος, εξέφρασε την ικανοποίησή της προς την κυβέρνηση των Σκοπίων,  για τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, καθώς και την υλοποίηση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων μέσω ανοιχτού διαλόγου με την αντιπολίτευση, και όπως τόνισε  η ίδια, αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα.


Στη συνομιλία Ζάεφ και Μέρκελ εκτιμήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία στις 2 Απριλίου και θεωρήθηκε ως μια ‘ιστορική στιγμή’.


«Η θετική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της  Ελλάδας αποτελεί θετικό παράδειγμα για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και αυτά είναι καλά νέα για την Ευρώπη» ειπώθηκε στη τηλεφωνική συνομιλία του Ζάεφ με την καγκελάριο Μέρκελ, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


politika.rs



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr