Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ολλανδός υπουργός: Οι αλβανικές συμμορίες κοκαΐνης γίνονται ολοένα και ισχυρότερεςΑπρίλιος 3, 2019. 08:17

Ο Ολλανδός υπουργός  Δικαιοσύνης και Ασφάλειας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, Φερντινάντ Γκράπενχάουζ, έδωσε συνέντευξη στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που είχε με τους επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης.


Ο Φερντινάντ Γκράπενχάουζ, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Αλβανία, όπου είχε αρκετές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τους υπουργούς Λεσάι και Γκιονάι για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης των εγκληματικών ομάδων που δρουν στις δύο χώρες.


Ο Γκράπενχάουζ, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του, μίλησε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής του αλβανικού κράτους.


«Πήγα στα Τίρανα για να ζητήσω να συνεργασθούμε στον αγώνα κατά των εγκληματιών. Οι αλβανικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δύναμη. Η αλβανική εγκληματικότητα λειτουργεί με οργανωμένο τρόπο. Η αλβανικές συμμορίες της κοκαΐνης δραστηριοποιούνται  από τη Νότια Αμερική μέχρι το Λίμπουργκ. Η κοκαΐνη παραλαμβάνεται από τους Αλβανούς μέσω του λιμανιού του Ρότερνταμ», είπε.


Οι Κάτω Χώρες ήταν μία από τις τρεις χώρες  που αντέδρασαν αρνητικά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων  τον περασμένο Ιούνιο, οι οποίες αναβλήθηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό ποια απόφαση θα λάβουν για τον ερχόμενο Ιούνιο, σημειώνει η shqiptarja.com.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr