Η σύγκρουση Σερβίας – Κοσόβου μεταφέρθηκε στα Τίρανα




Απρίλιος 5, 2019. 19:51

Τίρανα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας μεταφέρθηκαν και στα Τίρανα, όπου πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή διάσκεψη για το Κλίμα.



Η σερβική αντιπροσωπεία αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους αντιπροσώπους του Κοσσυφοπεδίου, καθώς το Κόσοβο δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ.


Το Κοσσυφοπέδιο προσκλήθηκε από τα Τίρανα, ενώ ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου Φατμίρ Ματόσι τόνισε ότι τα προβλήματα των Βαλκανίων έχουν μεταφερθεί στην Αλβανία.


Η Αλβανία φιλοξένησε αυτήν την Παρασκευή, τη Διάσκεψη για το κλίμα στα Δυτικά Βαλκάνια, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Το πλαίσιο των Δυτικών Βαλκανίων, προσκλήθηκε και το Κοσσυφοπέδιο σε αυτή τη διάσκεψη, αλλά ένα περιστατικό έδειξε την έντονη αντιπαλότητα που υπάρχει στα Βαλκάνια.


Η αντιπροσωπεία της Σερβίας, με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος της Σερβίας, δεν έκανε αποδεκτή την παρουσία του Κοσσυφοπεδίου σε αυτήν την στρογγυλή τράπεζα με τον εκπρόσωπό του Φατμίρ Ματόσι.


 Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει γίνει ακόμη πλήρες μέλος του ΟΗΕ και δεν μπορεί να παραβρίσκεται σε τέτοιες διασκέψεις παρά μόνο υπό του σήματος του UNMIK, την Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο.


Τελικά πριν από την έναρξη της διάσκεψης, έγινε συζήτηση δύο ώρες για την παρουσία του υπουργού του Κοσσυφοπεδίου. Αποφασίστηκε να παραμείνει η αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου αλλά να αποχωρήσει ο Κοσοβάρος υπουργός, όπως ορίζεται από τον ΟΗΕ, σημειώνει η shqiptarja.com.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr