Αλβανία: Το Κίνημα «Αυτοδιάθεση» θα διαδηλώσει κατά της επίσκεψης του προέδρου της Σερβίας



Μάιος 6, 2019. 17:40

Μετά την επίσημη ίδρυση πολιτικού σχηματισμού στην Αλβανία, το κοσοβάρικο κίνημα της ‘Αυτοδιάθεσης’ (Vetëvendosje), αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη δράση του στις 8 Μαΐου.



Με ανακοίνωσή του στα κοινωνικά δίκτυα, οι επικεφαλής της ‘Αυτοδιάθεσης’ στα Τίρανα, τονίζουν ότι η διαδήλωση θα λάβει χώρα εναντίον της επίσκεψης του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος όπως τονίζουν δεν είναι ευπρόσδεκτος στα Τίρανα.


Ο νεοσύστατος εθνικιστικός σχηματισμός στην Αλβανία, καλεί τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας να εξηγήσει άμεσα και δημόσια ποιοι έχουν προσκληθεί να έρθουν στα Τίρανα στις 8 και 9 Μαΐου και ποια είναι τα θέματα αυτής της συνάντησης.


Ο Βούτσιτς θα έρθει στα Τίρανα, όπως σημειώνεται, για τη σύνοδο κορυφής «Brdo-Brione», όπου άλλοι ηγέτες των Βαλκανίων θα συμμετάσχουν στο πλαίσιο της εβδομάδας της Ευρώπης όπου θα παραβρεθεί και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φρεντερίκα Μογκερίνι.


«Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Μίλοραντ Ντόντικ θα επισκεφθούν τα Τίρανα στις 8 και 9 Μαΐου για να παραστούν στη συνεδρίαση «Μπάρντο – Μπριόνι». Δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από κανένα όργανο της Δημοκρατίας της Αλβανίας για την επίσκεψη αυτή. Τα  θεσμικά ιδρύματα έχουν επιλέξει τη σιωπή ακριβώς σε μια εποχή που η Σερβία έχει στόχο ανοικτά την επέκταση της στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία.


»Ο Βούτσιτς και ο Ντόντικ έχουν βρει εταίρους για τον σερβικό αυτό ρατσιστικό σχεδιασμό, όπως είναι ο πρόερος Χασίμ Θάτσι, ο οποίος ως πολιτικός έχει λάβει τη στήριξη του πρωθυπυργού Έντι Ράμα, θέτοντας σε κίνδυνο το σύνολο των συμφερόντων του αλβανικού έθνους», αναφέρει μεταξύ των άλλων το κείμενο της ‘Αυτοδιάθεσης’.


shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr