«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά…»



Ιούλιος 16, 2019. 22:40

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να διαπραγματευθεί  σκληρά με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας με στόχο να μειώσει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



«Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στην έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ,  αλλά πρόσθεσε  ότι με το άνοιγμα  η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ή να ακυρωθεί. Η δύσκολη μάχη θα είναι σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πέτσας», σημειώνει το δημοσίευμα.


 Προσθέτει ακόμη ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόνισε: 


«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο που έχει ήδη δημιουργηθεί είναι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες σε δύο επίπεδα.


Πρώτον, με την έναρξη μιας παγκόσμιας εκστρατείας για την Μακεδονία, την Μακεδονία μας και την προστασία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμφέροντα της χώρας μας θα καλυφθούν κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας.


Θα είμαστε πάντα εκεί και δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμα αρνησικυρίας όταν πρέπει να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά μας», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.


alsat-m.tv

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr