Ιταλική έκθεση: Οι Αλβανοί κακοποιοί εμπλέκουν τώρα τις γυναίκες και τα παιδιά τους στη διακίνηση ναρκωτικών



Ιούλιος 17, 2019. 08:03

Η Αλβανία συνεχίζει να έχει τα πρωτεία στην προμήθεια ναρκωτικών στην Ιταλία, κυρίως στη μαριχουάνα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των ιταλικών αρχών για  το έτος 2018. Οι Αλβανοί  αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό συλληφθέντων από τις ιταλικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών την ίδια χρονική περίοδο.


«Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση της ιταλικής Γενικής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα exit.al.


»Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης  για την Αλβανία είναι: 


Α.Η Αλβανία, μέσω της Αδριατικής Θάλασσας, είναι ο κορυφαίος προμηθευτής μαριχουάνας.
Συνολικά κατά το 2018, οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περίπου 14,2 τόνους μαριχουάνας. Η ποσότητα της κατασχεθείσας μαριχουάνας κατά 6,3 τόνους έχει ως χώρα παραγωγής την Αλβανία, δηλαδή το 44% του συνολικού όγκου και σε αυτή τη διακίνηση εμπλέκονται αλβανικές εγκληματικές ομάδες που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Πούλια της Καμπανίας.


Β. Τα τελευταία χρόνια, οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται στη διακίνηση κοκαΐνης. Το λαθρεμπόριο της κοκαΐνης  γίνεται από την Ισπανία και την Ολλανδία και στη συνέχεια διανέμεται σε όλη την Ιταλία.


Γ. Για τη διακίνηση της ηρωίνης, οι αλβανικές συμμορίες συνεργάζονται με την ναπολιτάνική μαφία Καμόρα.


Δ. Μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας, διακινούνται από Τουρκία σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών SKUNK, ένα παράγωγο της κάνναβης υψηλής δραστικότητας.


Κατά το 2018 συνελήφθησαν στην Ιταλία 1917 Αλβανοί πολίτες κατηγορούμενοι  για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, από τους οποίους οι περισσότεροι συνελήφθησαν για διακίνηση κοκαΐνης. 

Δηλαδή:
1282 για διακίνηση κοκαΐνης, 418 για διακίνηση μαριχουάνας, 167 για διακίνηση ηρωίνης.


Ένα σημαντικό νέο στοιχείο είναι για τη διακίνηση των ναρκωτικών είναι η δραστηριοποίηση αυξημένου αριθμού γυναικών και ανηλίκων τέκνων των κακοποιών.


cna.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr