«Βόμβα» Υπέξ Σερβίας: Με προειδοποίησαν οι Αμερικανοί για τον Κούρτι και τη «Μεγάλη Αλβανία»



Οκτώβριος 7, 2019. 16:50


Ο υπουργός  Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι είχε γνωστοποιηθεί ποιος αναμένονταν να κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο.



Είπε ότι κατά διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, του δήλωσε ότι το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης και η Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου θα βγουν νικητές στις εκλογές και θα δημιουργήσουν κυβερνητικό συνασπισμό.


«Δεν είναι τυχαίο, οι Αμερικανοί είπαν ότι τώρα το θέμα έχει γίνει λίγο περίπλοκο, διότι για πρώτη φορά πρόκειται να ασχοληθούν  με ένα κόμμα που έχει την ιδέα της δημιουργίας μιας «Μεγάλης Αλβανίας», είπε ο Ντάτσιτς κατά την έναρξη της 19ης Συνόδου Κορυφής της Οικονομίας το Βελιγράδι, όπως δημοσιεύει το αλβανικό Lajmi.net.


Πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε νέες δηλώσεις από τον Αλμπίν Κούρτι και τον Ίσα Μουσταφά, επειδή «είναι άλλο πράγμα να μιλάει κανείς όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλο όταν γίνεται κυβέρνηση».


«Δεν μπορούμε να κάνουμε επιλογή στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, πρέπει να συνεργασθούμε με όλους, είτε μας αρέσει ένα κόμμα είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω να συνεχισθεί ο διάλογος, να αρθεί ο φόρος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια συμβιβαστική λύση», δήλωσε ο Ντάτσιτς.


albeu.com, lajmi.net,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr