Σόρος: Να αντιμετωπίσει την αλβανοφοβία της η Δυτική Ευρώπη…Οκτώβριος 21, 2019. 23:06

Τίρανα.

«Υπάρχει έντονη προκατάληψη και μισαλλοδοξία εναντίον των εθνοτικών Αλβανών στη Δυτική Ευρώπη, η οποία πρέπει δεν πρέπει να υποτιμάται όταν η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία απορρίπτονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», έγραψε στο Twitter ο Αλεξάντερ Σόρος, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων «Νεζαβίσεν».Η δήλωση του Αλεξάντερ Σόρος,  υιού του γνωστού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ιδρυτή του ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας, έρχεται μετά από την αρνητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αρχίσουν συνομιλίες με τα Σκόπια και τα Τίρανα για την ένταξη στην ΕΕ.


«Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την Αλβανοφοβία της!», πρόσθεσε.


Μάλιστα ο υιός Σόρος, που έχει αναλάβει τα ηνία από τον πατέρα του, συνηγόρησε στην αντίδραση του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, γράφοντας:  

«Για να είμαστε σαφείς η ευθύνη για την αποτυχία αυτή δεν είναι και στις δύο πλευρές, πολλοί δικαιωματικά έλπιζαν σε μια θετική απόφαση. Η ΕΕ είναι αυτή που τη φορά αυτή λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της υπονομεύει την εμπιστοσύνη των κρατών στην ΕΕ».


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr