Τουρκοποίηση και δημογραφική αλλαγή – η οθωμανική πρακτική Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη




Μάιος 21, 2020. 22:58

Ο επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνει τη συστηματοποιημένη διαδικασία τουρκοποίησης σε περιοχές που καταλαμβάνουν οι δυνάμεις του στη βόρεια Συρία, υποστηριζόμενες από τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπου εφαρμόζουν τις οθωμανικές ατζέντες του μετά την αποτυχία των μεγαλύτερων σχεδίων του για να επιτρέψει στους τρομοκράτες να κυριαρχήσουν σε περιοχές Συρία.



Το ζήτημα δεν διαφέρει στη Λιβύη όπου ο Ερντογάν επιδιώκει να ανακινήσει τους Τούρκους που ανήκουν σε έναν αριθμό Λίβυων, οθωμανικής καταγωγής, από την περίοδο της οθωμανικής κατοχής του αραβικού έθνους.


Οι πολιτικές τουρκοποίησης και οι δημογραφικές αλλαγές σημείωσαν ανοδική τάση κατά την τελευταία περίοδο σε περιοχές που κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Χασάκα, της Ράκκα και του Χαλεπίου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, καταστράφηκαν νοσοκομεία, σχολεία και υποδομές, κατήργησαν την ταυτότητα, τη μνήμη και την ιστορία της περιοχής.


Η Τουρκία εγκαθιστά τρομοκράτες και τις οικογένειές τους στα σπίτια των οικογενειών που εκτοπίστηκαν βίαια για να κάνουν δημογραφική αλλαγή στην περιοχή, σύμφωνα με τους ντόπιους σε περιοχές της βόρειας Συρίας.


Η τουρκοποίηση αρχίζει με αλλαγές ονομασιών


Η πολιτική τουρκοποίησης έχει ξεκινήσει μετά την εισβολή της τουρκικής κατοχής στην πόλη Αφρίν στις 18 Μαρτίου του 2018, όταν το καθεστώς Ερντογάν έδωσε τουρκικά ονόματα αμέσως στις κύριες πλατείες, κωμοπόλεις και χωριά της πόλης καθώς και τις πόλεις και κωμοπόλεις στη βόρεια Συρία.


Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, το τουρκικό καθεστώς προχώρησε σκόπιμα τη διαδικασία τουρκοποίησης σε πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις της Συρίας στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων της Αζάζ, αλ Μπάμπ, Τζαράμπλους, δίνοντας ονόματα στους δρόμους και τα σχολεία Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή στην επικράτεια της Συρίας, εκτός από την επιβολή τουρκικών προγραμμάτων σπουδών και γλώσσας σε αυτά τα σχολεία και την υπεράσπιση της σημαίας της τουρκικής κατοχής.


Το τουρκικό καθεστώς άνοιξε επίσης υποκαταστήματα τουρκικών πανεπιστημίων σε περιοχές που κατέλαβαν οι δυνάμεις του καθώς και τουρκικές τράπεζες.


Η πολιτική της Τουρκοποίησης προχωρά περισσότερο από τη Συρία και φτάνει στη Λιβύη όπου τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης καταγγέλλουν αυτήν την πολιτική παρόμοια με αυτήν της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr