Κοινή συνεδρίαση κυβερνήσεων Αλβανίας- Κοσόβου: Το Δυρράχιο θα είναι και λιμάνι της Πρίστινα



«Ράμα: Δουλεύουμε για το συνολικό άνοιγμα των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, σύντομα το λιμάνι του Δυρραχίου θα είναι «de facto» το λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου»

 

Οκτώβριος 2, 2020. 20:17

 

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,  Έντι Ράμα δήλωσε στην κοινή συνάντηση των δύο κυβερνήσεων Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, ότι οι δύο χώρες εργάζονται για το συνολικό άνοιγμα των συνόρων μεταξύ τους.

 

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης τόνισε ότι ορισμένα εμπόδια έχουν ήδη αρθεί στην ελεύθερη διακίνηση στα σύνορα, όπου υπάρχει μόνο μία στάση και ένας έλεγχος, που έχει βοηθήσει στην κυκλοφορία των πολιτών, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο Υπουργεία Εσωτερικών θα εντείνουν τις εργασίες για να οδηγήσουν στο τελικό άνοιγμα των συνόρων, σημειώνει το BalkanWeb .

 

Ο Έντι Ράμα τόνισε ότι σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την κοινή είσοδο και έξοδο των αγαθών στο Λιμάνι του Δυρραχίου, μετατρέποντας τον σε de facto λιμένα για το Κοσσυφοπέδιο.

 

"Η συμφωνία που θα υπογράψουμε σύντομα για τις εισαγωγές-εξαγωγές των εμπορευμάτων μας οδηγεί σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορούσαμε να δούμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τη μετατροπή αυτού του λιμένα σε ένα de facto λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου.

 

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου για να γίνει το λιμάνι του Δυρραχίου σημαντικό λιμάνι όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και στην περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr