Τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Συναγωγή της Βιέννης


Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει έναν από τους ύποπτους

Νοέμβριος 2, 2020. 23:02

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα, ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας, Βιέννη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μεγάλη αστυνομική δύναμη μεταφέρθηκε στο κέντρο της Βιέννης, ενώ η εφημερίδα «Kronen Zeitung» ανέφερε ότι η επίθεση έγινε σε μια συναγωγή και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων- APA,  δήλωσε ότι ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε ενώ ένας άλλος διέφυγε, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Αυστριακή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία ανέφερε ότι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε συναγωγή της Βιέννης και ακούγονται πυροβολισμοί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ης εβραϊκής κοινότητας στην Αυστρία έγραψε στο Twitter, ότι ‘δεν είναι σαφές εάν ο ναός της Βιέννης και τα γειτονικά γραφεία ήταν ο στόχος των τρομοκρατών, καθώς έκλειναν εκείνη τη στιγμή’.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Συναγωγή εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr