Τουρκία: Έκοψε 1500 δέντρα από αγανάκτηση για την τιμή των κερασιών


Ιούνιος 22, 2021. Ελλάδα.

Τουρκία.

Ο Ισμαήλ Ατζιά, ο οποίος καλλιεργεί κερασιές στο Μπιλέκικ, Γιενίκιοϊ Μαχαλέσι, έκοψε με το αλυσοπρίονο 1500 κερασιές που διατηρούσε σε 62 στρέμματα, επειδή η των καρπών τους, φέτος, δεν κάλυψαν ούτε τα έξοδά του.

Οι αγρότες του Γιενίκιοϊ Μαχαλέσι, που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Μπιλετσίκ, που είναι γνωστό τους οπωρώνες κερασιών, ανησυχούν ότι τα κεράσια δεν βγάζουν χρήματα φέτος.

Ο Ισμαήλ Ατζιά, ο οποίος καλλιεργεί κεράσια εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει κεράσια για 2 λίρες ανά κιλό φέτος και να μειώσει 1.500 κερασιές στη γη του.

Οργισμένος από το γεγονός ότι τα έξοδά του είναι πολύ υψηλά και τα εισοδήματά του είναι χαμηλά, ο Ατζιά είπε, «Το εισόδημά δεν καλύπτει τα έξοδά. Οι εργαζόμενοι που απασχολώ για να μαζέψουν κεράσια κερδίζουν περισσότερα από εμένα. Τα κεράσια δεν βγάζουν το κόστος τους. Μέχρι πριν από 10 χρόνια, εξάγαμε κεράσια για 8 λίρες ανά κιλό και σήμερα δεν μπορώ να τα πουλήσω για 2 λίρες το κιλό. Η τιμή του ντίζελ είναι πάνω από 7 λίρες, η τιμή του λιπάσματος είναι 150-200 λίρες, ο μισθός του εργαζομένου είναι 100 λίρες την ημέρα. Η απόδοση είναι κάτι παραπάνω από το κόστος. Αυτό δεν πάει άλλο», είπε.


Sözcü

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr