Εθνικός Στρατός Λιβύης: Υποστηρίζουμε τις ειρηνευτικές προσπάθειες- απαράδεκτη η αναβολή των εκλογών


«Η διάσκεψη του Βερολίνου 2 για τη Λιβύη ξεκινά την Τετάρτη»

Ιούνιος 22, 2021. Ελλάδα.


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε, την Τρίτη το απόγευμα, την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εδραίωση της ειρήνης σε ολόκληρη τη χώρα και τη διεξαγωγή εκλογών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πριν από την έναρξη της διάσκεψης "Βερολίνο 2" για τη Λιβύη που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι «η Γενική Διοίκηση των Αραβικών Ένοπλων Δυνάμεων της Λιβύης υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εδραίωση της ειρήνης στη Λιβύη και την αποκατάσταση της σταθερότητας, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του λαού της Λιβύης για μια ασφαλή ζωή και την επιστροφή του πολυαναμενόμενου δημοκρατικού δρόμου».

Στην ανακοίνωσή του ο Στρατός υπενθύμισε «την υποστήριξή του στο εκλογικό δικαίωμα στις 24 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο όριζε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας ανέλαβε τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες για τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς εθνικών προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογές, όπως ορίζονται στον οδικό χάρτη που προέρχεται από το φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης».

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, o στρατός τόνισε την ανάγκη «να λάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να εξασφαλίσει ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή για όλους τους Λιβύους, καθώς και να παράσχει οικονομική χρηματοδότηση στην Ύπατη Εκλογική Επιτροπή».


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr