Χιλιάδες Βούλγαροι ‘παγιδεύτηκαν’ με ελληνική τουριστική εταιρεία


Ιούνιος 18, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες – «Muzenidis Travel» πρόκειται να καταστρέψει τις διακοπές δεκάδων χιλιάδων Βούλγαρων και επισκεπτών και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στην Ελλάδα.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας άρχισε να στέλνει μηνύματα στους Βούλγαρους συνεργάτες του προτείνοντας τη μεταφορά των κλεισμένων διακοπών μετά την 1η Σεπτεμβρίου ή απευθείας στο καλοκαίρι του 2022, ανέφερε ο ιστότοπος Travel News.

Η βουλγαρική εφημερίδα «24 Ώρες»  επικοινώνησε με το βουλγαρικό γραφείο εκπροσώπησης της εταιρείας και σύμφωνα με τον διευθυντή του «Muzenidis Travel Bulgaria», Τοντόρ


Στεβαστακλίεφ,  η εταιρεία οφείλει πολλά χρήματα σε εκατοντάδες ξενοδοχεία στην Ελλάδα, οπότε είναι απαραίτητο να διευθετήσει τις υποχρεώσεις τώρα, προειδοποιώντας τους πελάτες της να μην πάνε στην Ελλάδα, γιατί τα ξενοδοχεία αρνούνται να τους φιλοξενήσουν.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση στον ιστότοπο της εταιρείας μέχρι αργά την Παρασκευή, ούτε στο προφίλ της στο Facebook, ότι όλες οι προγραμματισμένες κρατήσεις ακυρώθηκαν έως τις 26 Ιουνίου και δεν γίνονται νέες εγγραφές.

Η «Muzenidis Travel» κατέχει αλυσίδες ξενοδοχείων στην Ελλάδα, την αεροπορική εταιρεία Ellinair  με 6 αεροπλάνα και 400 λεωφορεία.

 Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο ιδιοκτήτης του, Μπόρις Μουζενίδης, πέθανε τον Μάρτιο στη Μόσχα λόγω καρδιακής προσβολής από επιπλοκές του κορωνοϊού.

 Τότε αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα τοπικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα δεν θα ανοίξουν καθόλου αυτό το καλοκαίρι, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν αμέσως τα χρήματα που έχει ήδη πληρώσει ο Μουζενίδης.

Εκτός από αυτό, τα προβλήματα επηρέασαν την αεροπορική εταιρεία ακινητοποιώντας όλα τα αεροπλάνα με τα οποία εκτελούνται οι πτήσεις charter.

Ο Μουζενίδης έχει συμβόλαια χονδρικής με χιλιάδες ξενοδοχεία στην Ελλάδα και κατέχει σημαντικό μέρος της αγοράς  των καλοκαιρινών διακοπών Βουλγάρων πολιτών.

 Έχει επίσης σημαντικό μερίδιο στη ρωσική αγορά. Διοργανώνει διακοπές σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά.

24chasa.bg, business.dir.bg,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr