Η γλώσσα του Ερντογάν είπε την αλήθεια: για την αποσταθεροποίηση της Συρίας περιμέναμε υποστήριξη


Ιούνιος 18, 2021. Ελλάδα.

Αττάλεια.

Στις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την εξωτερική πολιτική στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν είπε κάτι που χρόνια τώρα απέφευγε:

«Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας έκπληξη στους παριστάμενους.

Η «γλώσσα της αλήθειας» σχολιάστηκε εκτενώς από τους περισσότερους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει η Τζουμχουριέτ.

 

Το σχετικό μέρος της δήλωσης του Ερντογάν έχει ως εξής:


«Η Τουρκία είναι η χώρα με το 5ο μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο με 252 ξένους εκπροσώπους. Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε μια πολιτική λύση που θα αντικατοπτρίζει τη βούληση του λαού στη Συρία.

Έχουμε φιλοξενήσει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς και αδελφές για 10 χρόνια.

Γίναμε η πρώτη χώρα που δραστηριοποιήθηκε ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το DAESH που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Συνεισφέραμε στην ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου τερματίζοντας την παρουσία του DAESH στη Συρία σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι τώρα, 4500 μέλη του DEASH έχουν καταστεί αναποτελεσματικά.

Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα, τόσο στον αγώνα μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις όσο και στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr