Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Λιβύη- Εθνικός Στρατός: Η Άγκυρα βασίζεται σε συμφωνίες με την παράνομη κυβέρνηση του Σάρατζ


«Μαχτζούμπ: Ο τερματισμός της τουρκικής παρουσίας και των μισθοφόρων δεν θα αργήσει»

Ιούλιος 17, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ηθικού Προσανατολισμού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Χάλεντ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία επικαλείται μια παράνομη συμφωνία για τη διατήρηση των μισθοφόρων της στη Λιβύη.

Ο  αλ Μαχτζούμπ σε δηλώσεις στα λιβυκά ΜΜΕ, σήμερα, Σάββατο, δήλωσε ότι «Η Άγκυρα επικαλείται τις συμφωνίες της με την πρώην παράνομη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας  του Σάρατζ για την επιβίωση των δυνάμεων και των μισθοφόρων της στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες για να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη Λιβύη, ειδικά τώρα που ο λαός και η διεθνής κοινότητα με τις αποφάσεις ζητά την απομάκρυνση των δυνάμεών της.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά μισθοφόρων και τρομοκρατών στη Λιβύη, και ότι η στρατιωτική επιτροπή  «5 + 5»,  μπορεί να ασχοληθεί με το ζήτημα της ενοποίησης των στρατιωτικών δυνάμεων, για την εφαρμογή της επιταγής της κατάπαυσης του πυρός στη χώρα.

Al Saaa24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr