Ζόραν Ζάεφ: Δεν ψηφίζουμε το ψήφισμα του VMRO-DPMNE εάν δεν βάλει το «Βόρεια» στο όνομα της χώρας


Ιούλιος 20, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Δεν θα ψηφίσουμε για το ψήφισμα που πρότεινε το VMRO-DPMNE για τις συνομιλίες με τη Βουλγαρία, εάν παραμείνει με το όνομα όπως έχει υποβληθεί τώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο πρωθυπουργός  της Βόρειας Μακεδονίας επέμεινε στην πιστή τήρηση του συντάγματος της χώρας.

«Δεν πρόκειται για πείσμα ή ιδιοτροπία. Είναι ζήτημα αρχής, θέμα Συντάγματος. Είναι απαράδεκτο για τον πρωθυπουργό, την κυρίαρχη πλειοψηφία, τους θεσμούς του συστήματος να καταψηφίσουν το Σύνταγμα. Αν το κάνουμε αυτό θα σταλεί μήνυμα ότι παρεκκλίνουμε από ολόκληρο το σύστημα», δήλωσε ο Ζάεφ, προσθέτοντας ότι το Σύνταγμα έχει εγκριθεί και πρέπει να γίνει σεβαστό.

Τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον Ζάεφ ότι αποφεύγει να εγκρίνει το ψήφισμα της αντιπολίτευσης για τις «κόκκινες γραμμές» στη συζήτηση με τη Βουλγαρία, συγχρόνως τα αλβανικά κόμματα εξέφρασαν επιφυλάξεις για το προς ψήφιση κείμενο.

Ωστόσο, ο Ζάεφ δήλωσε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι συμφωνούν στην ουσία του ψηφίσματος, αλλά, «η κυβέρνηση και η κυρίαρχη πλειοψηφία που εκπροσωπούν τους θεσμούς του κρατικού συστήματος δεν επιτρέπεται να σκεφτόμαστε οτιδήποτε αντίθετο προς το Σύνταγμα ή το νόμο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Tv21.tv, Denesen,

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr