Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γάλλος πρόεδρος: Ο επικεφαλής του ISIS στην υποσαχάρια Αφρική σκοτώθηκε


Σεπτέμβριος 16, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι δολοφονήθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στην Υποσαχάρια Αφρική, Αντνάν Αμπού Ουαλίντ Σαχράουι.

Πρόκειται για το νούμερο ένα όνομα του ISIS στην υποσαχάρια Αφρική (Sahel),  το οποίο σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις Μπαρκάν που βρίσκονται στο Μάλι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ανακοίνωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh στη Μεγάλη Σαχάρα, Σαχραουί, εξουδετερώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις.

Αναφέροντας ότι αυτή είναι η επιτυχία του αγώνα της Γαλλίας ενάντια στις τρομοκρατικές ομάδες στο Σαχέλ, ο Μακρόν σημείωσε ότι ο γαλλικός λαός θυμάται τους Γάλλους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στην περιοχή και τις οικογένειές τους.

«Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα με τους Αφρικανούς, Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους μας», είπε ο Μακρόν.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί μοιράστηκε επίσης στο Twitter ότι το νούμερο 1 όνομα της DAESH στο Σαχέλ σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του Μπαρκάν και ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας μελέτης.

Η οργάνωση, γνωστή ως  «ISIS Μεγάλης Σαχάρας» και με επικεφαλής τον Σαχράουι, θεωρείται υπεύθυνη για επιθέσεις στην παραμεθόρια περιοχή τριών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Μάλι, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο.

tr.al-ain.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr