Το πρώτο drone που κατασκεύασε η Αίγυπτος


Νοέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Το περίπτερο της Αιγύπτου στην Έκθεση Άμυνας και Στρατιωτικών Βιομηχανιών "EDEX 2021" που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Καΐρου παρουσίασε το πρώτο αιγυπτιακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Επιλέχθηκε ως το όνομα του αεροσκάφους το “Nut”, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα στο αιγυπτιακό περίπτερο, το οποίο επιθεωρήθηκε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Αχμέντ Εσμάτ, ένας από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στην κατασκευή του αιγυπτιακού μη επανδρωμένου αεροσκάφους , είπε: «70 Αιγύπτιοι τεχνικοί εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του αεροπλάνου με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο, όλοι έλαβαν εντατική εκπαίδευση σε συνεργασία μεταξύ του εργοστασίου αεροσκαφών και του στρατιωτικού τεχνικού Κολλεγίου».

 

Το μυστικό της επιλογής ονόματος

 

Όσον αφορά την επιλογή του ονόματος «Nut», ο Εσμάτ ανέφερε σε σχετική δήλωση του, «είναι σύμβολο των θεών του ουρανού στους αρχαίους Αιγυπτίους, εκείνων των θεών που αντιπροσωπεύονταν στους ναούς του Εντφού στο Ασουάν και  Ντεντέρα στο Κυβερνείο Κένα και σε πολλούς άλλους ναούς, και υπάρχει επίσης ένας θρησκευτικός μύθος που συνήθιζε να λέει ότι Nut αποκαλούνταν μερικές φορές η μητέρα του ηλιακού θεού Ώρου.

 

Οι προδιαγραφές του drone

 

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι σε θέση να εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών. Μεταξύ αυτών είναι η τακτική αναγνώριση, η αναγνώριση στόχων, η διόρθωση πυρών πυροβολικού, η αναγνώριση και η παρακολούθηση στόχων.

Το αιγυπτιακό drone έχει ηλεκτρομαγνητική κάμερα και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέση παραμονή στον αέρα για το αιγυπτιακό drone είναι από 10  έως 14 ώρες, με ρυθμό ανόδου 5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, με ωφέλιμο φορτίο 50 κιλά και βάρος καυσίμου μεταξύ 50 και 100 κιλών.


Εξ ολοκλήρου αιγυπτιακή παραγωγή


Ο Εσμάτ, ένας από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στην κατασκευή του αιγυπτιακού drone, εξήγησε:

 «Το αεροπλάνο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Αίγυπτο χωρίς ξένο εταίρο. Όλα έγιναν σε αιγυπτιακά χέρια. Τις τελευταίες δεκαετίες, το εργοστάσιο αεροσκαφών του Αραβικού Οργανισμού Βιομηχανοποίησης είχε επιτυχημένα μοντέλα στον κλάδο των μη επανδρωμένων, αλλά με ξένη συνεργασία».

Ο μηχανικός Μοχάμεντ Αχμέντ Μόρσι, Υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής στην Αίγυπτο, τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ότι αυτή προβάλει τα προϊόντα του κράτους στη στρατιωτική εκβιομηχάνιση σύμφωνα με τις εντολές του προέδρου της χώρας.

Ο Μόρσι πρόσθεσε ότι περισσότερες από 340 εταιρείες που εκπροσωπούν 32 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην έκθεση, παρά τις σκληρές συνθήκες από τις οποίες υποφέρουν όλοι με την εξάπλωση του ιού της κορώνας.



 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr