Η Αίγυπτος υπογράφει συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα πετρελαίου στην έρημο

 


Δεκέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

 Κάιρο.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου ανέφερε, σε ανακοίνωσή του σήμερα, Δευτέρα, ότι το Κάιρο υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική «Apache Corporation», βάσει της οποίας η εταιρεία

δεσμεύεται να δαπανήσει τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα, εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή στις περιοχές παραχώρησης στη δυτική έρημο της Αιγύπτου.

Η υπογραφείσα συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο κοινών προσπαθειών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μεταξύ των δύο πλευρών με τη συγχώνευση των περιοχών παραχώρησης της «Khalida» και της «Qarun Petroleum Company», που λειτουργούν για λογαριασμό της «Petroleum Authority» και της «Apache Corporation».

Η συμφωνία συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας, στη βέλτιστη επένδυση δυνατοτήτων και στην επίτευξη αριστείας υπό το φως των σημερινών αλλαγών, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για τη μεγιστοποίηση των ρυθμών παραγωγής αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Al Ghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr