Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου


Δεκέμβριος 28, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών,  Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι παρέδωσε το ILGAR, το οποίο αναπτύχθηκε και ανανεώθηκε για ηλεκτρονική επίθεση, στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF).

Αναφέροντας ότι πραγματοποιηθεί οι νέες παραδόσεις του ανανεωμένου ILGAR στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ντεμίρ είπε:

«Τα συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου Μάχης ILGAR, τα οποία έχουμε αναπτύξει για ηλεκτρονική επίθεση και διαθέτουν εθνική υποδομή λογισμικού και υλικού, παρέχει μεγάλο πλεονέκτημα για  τις δυνάμεις ασφαλείας στον τακτικό τομέα».

Το ILGAR ‘Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου Μάχης’, αναπτύχθηκε για την ηλεκτρονική επίθεση σε συστήματα επικοινωνίας στόχων που επικοινωνούν σε διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων.

Το ILGAR χρησιμοποιείται για την αποτροπή και καθυστέρηση της επικοινωνίας ζωνών στόχων ή για την παροχή πλεονεκτήματος σε φιλικά στρατεύματα στον τακτικό τομέα προκαλώντας μετάδοση ψευδών πληροφοριών.

Το ILGAR, έχει εθνική υποδομή λογισμικού και υλικού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ της προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας- SSB και της ASELSAN, τοποθετείται εργονομικά στην πλατφόρμα τακτικών οχημάτων.

Χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή ισχύς εξόδου, προηγμένο λογισμικό σχεδιασμού αποστολής, είναι κινητό και έχει ικανότητα αντιδραστικής ανάμειξης για αύξηση της απόδοσης ανάμειξης, το ILGAR λειτουργεί ως σημαντικός πολλαπλασιαστής δυνάμεων του ηλεκτρονικού πολέμου στο πεδίο.

Εκτός από τα συστήματα που παραδόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ολοκληρωθεί οι δραστηριότητες δοκιμών αποδοχής νέων συστημάτων ILGAR και αυτά τα συστήματα έχουν προστεθεί στον κατάλογο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr