Χορηγήθηκε η ρωσική υπηκοότητα σε σύμβουλο πρώην προέδρου των ΗΠΑ

 


Δεκέμβριος 31, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο χορηγείται ρωσική υπηκοότητα στη Σούζαν Μάσεϊ, πρώην σύμβουλο του 40ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρίγκαν.

Την Πέμπτη, το διάταγμα δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο των ρωσικών νομικών εγγράφων.

Η Μάσεϊ, ηλικίας 90 ετών, εξέφρασε την επιθυμία τους να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα, το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του φόρουμ , «Ο Μεγάλος Ρωσικό Λόγος» στην πόλη της Χερσονήσου της Κριμαίας, Λιβάδια.


Εξήγησε ότι αυτό γίνεται για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στην απόκτηση βίζας καθώς γράφει ένα βιβλίο για τη Ρωσία.

Η Σούζαν Μάσεϊ (γεννημένη το 1931) είναι Αμερικανίδα συγγραφέας, ιστορικός, κοινωνός και πρώην υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μάσεϊ υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν από το 1984 έως το 1988.

Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου, καθώς συμμετείχε στις προετοιμασίες για τις συναντήσεις του Ρίγκαν με τον Σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1985 και το 1986.

Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του ότι ο αριθμός των αλλοδαπών που απέκτησαν τη ρωσική υπηκοότητα τον περασμένο χρόνο ανήλθε σε περίπου 668.000 άτομα.

Radio Sputnik.ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr