Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Αναβολή των προεδρικών εκλογών στη Λιβύη;


Δεκέμβριος 8, 2021. Ελλάδα.

Ορισμένα πολιτικά μπλοκ φαίνεται να αποδέχονται την έκκληση του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης για την ανάγκη αναβολής των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής,  Ιμάντ αλ Σαγί, επιβεβαίωσε ότι η διεξαγωγή των εκλογών αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει σε πόλεμο στη Λιβύη, τονίζοντας ότι υπάρχουν αναπόφευκτες ενδείξεις ότι θα αναβληθούν.

Όπως αναφέρεται ορισμένα μέλη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης απαίτησαν την επιβολή κυρώσεων στα κόμματα που ανακοίνωσαν την άρνησή τους να διεξαγάγουν τις εκλογές, ειδικά μετά τη θέσπιση νέας νομοθεσίας για τη διεκδίκηση των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Al Ghad από την Βεγγάζη, Αμπντέλ Αζίζ αλ Φαχρί.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας στη Λιβύη ζήτησε την αναβολή των προεδρικών εκλογών για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, που συμπίπτει με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, μέλη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης κάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να διορθώσει την πορεία της πολιτικής διαδικασίας για να αποτρέψει την κατάρρευσή της.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση ενότητας έχει υπερβεί τα καθήκοντά της που ορίζονται στον οδικό χάρτη ως χορηγός , εγγυητής και αμερόληπτο όργανο για την πολιτική διαδικασία και τις εκλογές.

Al GhadTV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr