Τριήμερη περιοδεία στα Δ. Βαλκάνια του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου


Δεκέμβριος 20, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (TBMM) Μουσταφά Σεντόπ.

Ο Σεντόπ θα περιοδεύσει σήμερα στο τουρκικό παζάρι στα Σκόπια και θα έχει επίσημες συνομιλίες αύριο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σεντόπ. 

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής θα μιλήσει και στους βουλευτές στη γενική συνέλευση του κοινοβουλίου. Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι.  

Ο Σεντόπ σχεδιάζει επίσης να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της 21ης ​​Δεκεμβρίου Ημέρα Τουρκικής Εκπαίδευσης.

Έτσι, θα επισκεφθεί το Διεθνές Βαλκανικό Πανεπιστήμιο, θα συναντηθεί επίσης με μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο των Σκοπίων Tefeyyüz.

Ο Σεντόπ, ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της Τουρκικής Ημέρας Εκπαίδευσης της 21ης ​​Δεκεμβρίου, παρουσίασε τα δώρα τους στους τρεις κορυφαίους νικητές του διαγωνισμού ποίησης, πεζογραφίας και ζωγραφικής με θέμα «Τουρκικά από τη Ρωμυλία έως το Τουρκεστάν» για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και πανεπιστημίου που διοργανώθηκε από την Ένωση Τουρκικών Πολιτικών Οργανώσεων της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη Σερβία

Ο Σεντόπ και η συνοδευτική αντιπροσωπεία του, που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της Βόρειας Μακεδονίας και θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι την ίδια μέρα, θα γίνουν δεκτοί από τον Σέρβο Πρόεδρο  Αλεξαντάρ Βούτσιτς την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Ο Σεντόπ, θα επισκεφθεί τη Σερβική Εθνοσυνέλευση, θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Ίβιτσα Ντάτσιτς, και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία. Ο Σεντόπ και ο Ντάτσιτς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο Μαυροβούνιο

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Σεντόπ και η συνοδευτική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν από το Βελιγράδι για την Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, μετά από συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς.

Ο Σεντόπ θα επισκεφθεί τη Βουλή του Μαυροβουνίου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στα Βαλκάνια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου Μπέσιτς. Ο Σεντόπ και ο Μπέσιτς θα υπογράψουν το Πρωτόκολλο για τη Διακοινοβουλευτική Συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Μαυροβουνίου.

Μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών, οι δύο σύμβουλοι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Σέντοπ θα συναντηθεί αργότερα με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς θα δεχθεί τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σέντοπ και τη συνοδό κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του.

Ο Shentop και η συνοδός κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν αργότερα στην πατρίδα τους.




Yeni Balkan

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr