Το Κρεμλίνο δεν πιστεύει ότι η Τουρκία προσπαθεί να εδραιώσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία


Δεκέμβριος 17, 2021. Ελλάδα.

 

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε δεν πιστεύει ότι η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναφέρει το TASS σήμερα, 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ , «η Ρωσία και η Τουρκία καταφέρνουν κάθε φορά να βρίσκουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για τη Συρία και άλλα θέματα ». 

Επίσης στη συνέντευξή του στο RTVI, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε:

«Το επίπεδο οικονομικής αλληλεπίδρασης και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ασφάλιση έναντι των πολιτικών αναταραχών».

Χαρακτήρισε «συγκεντρωτικό κρίκο» την κατάσταση, στην οποία οι εταίροι «ενδιαφέρονται να μην χαλαρώσουν τίποτα στις διμερείς σχέσεις».


Η EADaily  διαφωνεί με τα προλεγόμενα και υπενθυμίζει ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εκφράζουν την ιδεολογία του νεο-οθωμανισμού, που συνεπάγεται την αποκατάσταση της τουρκικής επιρροής στα εδάφη που κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Ας μην ξεχνιέται ότι ακόμη και η κεμαλική Τουρκία προσάρτησε τη επαρχία Χατάι το 1939, και το 1974 κατέλαβε μέρος του εδάφους της Κύπρου, όπου εξακολουθεί να υπάρχει το Ψευδοκράτος ή όπως λένε οι Τούρκοι «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»,  το κατοχικό  δηλαδή κομμάτι που είναι εξαρτώμενο από την Άγκυρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr