Οι Αμερικανοί δημιούργησαν διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία


Ιανουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Οι αμερικανικές δυνάμεις, που σταθμεύουν σε περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις- SDF στην ανατολική Συρία, έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία ενός  διυλιστηρίου πετρελαίου στο κοίτασμα πετρελαίου Ραμιλάν για στρατιωτική χρήση, αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα επικαλούμενο τουρκική πηγή.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες έφεραν στο πεδίο εξαρτήματα ενός διυλιστηρίου πετρελαίου που τα πέρασαν στο συριακό έδαφος από το σημείο αλ Ουαλίντ στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Όπως αναφέρεται η δυναμικότητα του διυλιστηρίου είναι 100.000 βαρέλια το μήνα και ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το διυλισμένο πετρέλαιο για στρατιωτικές χρήσεις στην περιοχή.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από τις ΗΠΑ ή αντιδράσεις από το καθεστώς Άσαντ.

Ο διεθνής συνασπισμός είναι εξαπλωμένος σε πολλές επαρχίες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των Ντέιρ αλ Ζουρ και Χασάκα, και υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τα περισσότερα από τα στρατεύματά του είναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή ‘βουτηγμένη’ σε πετρελαιοπηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία κατηγορούν κατά καιρούς τον διεθνή συνασπισμό ότι κλέβει συριακό πετρέλαιο, αλλά ο συνασπισμός από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι το προστατεύει για να αποτρέψει την πρόσβαση του ISIS και του καθεστώτος.


nziv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr