Η Αλβανία προσλαμβάνει αμερικανική εταιρεία για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων


Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά την υπογραφή συμφωνίας κυβερνοασφάλειας με την Jones International.

Ιανουάριος 13, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μια αμερικανική εταιρεία για να ενισχύσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών προσωπικών πληροφοριών από μια βάση δεδομένων κρατικών υπαλλήλων τον περασμένο μήνα.

«Η κυβέρνηση των Τιράνων και η Jones Group International στη Βιρτζίνια υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την ενίσχυση της ασφάλειας των ψηφιακών συστημάτων», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Τον Δεκέμβριο, δημοσιοποιήθηκαν, τα προσωπικά δεδομένα περίπου 690.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών ταυτότητας και των δεδομένων απασχόλησης και αποδοχών από τη βάση δεδομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της κυβέρνησης. Αυτές οι εμπιστευτικές πληροφορίες κοινοποιούνται ευρέως στις εφαρμογές.

Εξαιτίας της υπόθεσης αυτής συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα και ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ομάδα Τζόουνς ηγείται από τον απόστρατο στρατηγό Τζέιμς Τζόουνς, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και διοικητή των Κοινών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Η αμερικανική εταιρεία θα σαρώσει πλήρως τα συστήματά μας για να προσδιορίσει πώς εκτίθενται σε εγχώριες και ξένες επιθέσεις», εξήγησε η υπουργός Υποδομών της Αλβανίας Μπελίντα Μπαλάκου.

Το σκάνδαλο των προσωπικών δεδομένων που διέρρευσαν έπληξε τον πολιτικό κόσμο της Αλβανίας ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr