Στρατιωτικός εξοπλισμός από τη Σιβηρία μεταφέρεται στα σύνορα με την Ουκρανία


Ιανουάριος 13, 2022. Ελλάδα.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός από τις περιοχές της Σιβηρίας μεταφέρεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας. Αυτό συμβαίνει με φόντο μια τεταμένη κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Κλιμάκια με εξοπλισμό από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατευθύνονται προς τη Δύση, κατά πάσα πιθανότητα, προς τα σύνορα της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους είναι άρματα μάχης της 5ης ξεχωριστής ταξιαρχίας αρμάτων, γνωστά σε πολλούς από τις μάχες για το Ντεμπάλτσεβε», δήλωσε η διεθνής ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT), η οποία διεξάγει ανεξάρτητες έρευνες στρατιωτικών συγκρούσεων.


Οι συντάκτες αναφέρθηκαν στο βίντεο με τα κλιμάκια του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού που δημοσιεύτηκε στο TikTok και ήλεγξαν τον αριθμό σε μια από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί την υπηρεσία «gdevagon», η οποία επιτρέπει να παρακολουθήσει κανείς την τοποθεσία των αυτοκινηταμαξών.

Μεταξύ του εξοπλισμού, οι αναλυτές παρατήρησαν  φορτηγά, βυτιοφόρα, τανκς, οχήματα μάχης πεζικού, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad και Uragan. Επιπλέον, στο βίντεο από το Νοβοσιμπίρσκ, είδαν, πιθανώς, το σύστημα αεράμυνας Tor ή το Shilka ZSU.

Η 5η ξεχωριστή ταξιαρχία αρμάτων μάχης εδρεύει στο Ούλαν – Ούντε.

Στις 11 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι άρχισαν ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή 3.000 στρατιωτικών και 300 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, αναφέρουν εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία και εικάζουν προετοιμασία εισβολής. Οι ρωσικές αρχές αρνούνται αυτές τις εικασίες.

tayga.info, svoboda.org,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr