Το VMRO στη Βουλγαρία ζητά από την κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει από τους όρους για τα Σκόπια

«VMRO η Μακεδονία είναι βουλγαρική», γράφει το πανό των Βούλγαρων 

Ιανουάριος 13, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

 

Το VMRO διοργάνωσε ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από το Προεδρείο στη βουλγαρική πρωτεύουσα, καθώς διεξάγονταν το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει το βουλγαρικό ιδιωτικό πρακτορείο «Bgnes».

Το VMRO ζητά από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή να μην παρεκκλίνουν από τους όρους που έχουν τεθεί στη Βόρεια Μακεδονία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Απαιτούν επίσης από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Βουλγάρων στα Σκόπια.

 «Η διαμαρτυρία του VMRO είναι ειρηνική, ακούγονται λαϊκά πατριωτικά τραγούδια», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

«Σας καλούμε ειρηνικά και πολιτισμένα να μην σπιλώσετε τη μνήμη των προγόνων μας και την εθνική μας ιστορία», είπε ο Ανγκέλ Τζαμπάσκι στη διαμαρτυρία,  όπως σημειώνει το Bgnes. 

Το δημοσίευμα στα βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρει ότι το VMRO απείλησε να προκηρύξει δημοψήφισμα εάν η Βουλγαρία αλλάξει τη θέση της για τη Βόρεια Μακεδονία και την ένταξη στην ΕΕ.

«Ξέρετε ότι έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για δημοψηφίσματα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα θέμα να είναι ισχυρό για δημοψήφισμα όπως αυτό. Αν δεν γίνει αυτό, έχουμε την ετοιμότητα και την επιθυμία να προκηρύξουμε εθνικό δημοψήφισμα», σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr