Ερντογάν: Προχωρήσαμε αμυντικά παρά τα εμπόδια των ‘αουτσάϊντερ’

φωτό αρχείου


Ιανουάριος 19, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του πέτυχε την κατασκευή οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παρά του ότι πολλοί υποτίμησαν τις δυνατότητές της.

Αυτό δηλώθηκε σε ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη κατά την 51η συνάντηση με τους δημάρχους οικισμών και χωριών, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Προεδρικού Συγκροτήματος στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι τα γεγονότα στην Τουρκία τα τελευταία είκοσι χρόνια, ειδικά τα τελευταία δέκα, είναι γεμάτα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά μαθήματα.

Και πρόσθεσε, «Κατασκευάσαμε οπλισμένα drones παρά τη μύτη εκείνων που έλεγαν «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», και σήμερα μας ζητούν να αγοράσουν αυτά τα αεροσκάφη».

Τόνισε ότι «η Τουρκία έχει αποδείξει στον κόσμο ότι είναι ικανή να πετύχει όλα όσα είπαν  ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει με τη δύναμη και την ευφυΐα της. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που έχουν καταφέρει άλλοι».

Επεσήμανε ότι «οι κυβερνήσεις του AKP εργάστηκαν για να συμπληρώσουν τις ελλείψεις για σχεδόν 20 χρόνια. Επιδίωξα να οικοδομήσω μια μεγάλη και δυνατή Τουρκία».

Εξήγησε ότι αυτές οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πάλευαν ταυτόχρονα ενάντια σε μια «κακοήθη νοοτροπία», η οποία  υποτιμούσε τις δυνατότητες της Τουρκίας σε καθημερινή βάση και σε όλους τους τομείς, σημειώνει η «turkeyalaan».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr