Ισραηλινός αξιωματούχος: Εκπλήσσουν οι δηλώσεις Ερντογάν για τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρόεδρο


Ιανουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

 

Μέρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν  ανακοίνωσε την επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Γιτζάκ Χέρτζογκ στην Τουρκία, Ισραηλινοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν αυτές τις δηλώσεις ως έκπληξη, αναφέρει το δίκτυο Al-Arabiya.

Το δίκτυο επικαλέστηκε έναν άγνωστο Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε στη Haaretz ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν για την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο ήταν έκπληξη.

Πρόσθεσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία θα μπορούσαν να βελτιωθούν, «αλλά μας ανησυχεί η παραπλανητική προσωπικότητα του Ερντογάν».

Είπε επίσης ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε στον Ισραηλινό ομόλογό του για να συζητήσουν τη σύσφιξη των σχέσεων.

Τουρκικές ενδείξεις

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι έστελναν μηνύματα εδώ και αρκετούς μήνες ότι ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επίσκεψη αυτή σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δεν διευκρίνισε μια πιθανή ημερομηνία για την επίσκεψη, αλλά σημείωσε ότι η Τουρκία είχε συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους στο παρελθόν.

Με καρδιακά προβλήματα ο Ερντογάν;

Τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται τον Ερντογάν να είπε: «Έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις στο παρελθόν με τα ισραηλινά μέρη και τονίσαμε την κοινή συνεργασία για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη και η Τουρκία εξακολουθεί να είναι έτοιμη για κοινή δράση».

Επίσης την Πέμπτη, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε πρόσφατα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός ανώτερου Ισραηλινού καρδιολόγου, υποδεικνύοντας πιθανά καρδιακά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ έχουν επιδεινωθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Κατά την τελευταία διπλωματική κρίση το 2018, η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή και τον προσέβαλε με έλεγχο ασφαλείας ως απάντηση στη δολοφονία 61 Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Η Τουρκία απέσυρε επίσης τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

nziv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr