Οι Σέρβοι ανησυχούν για την αμερικανική βάση στην Αλβανία


Ιανουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ως εξαιρετική είδηση χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Άρμεντ Μεχάι την ανακοίνωση για τη συγκρότηση του επιχειρησιακού αρχηγείου της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη (SOCEUR) στην Αλβανία, γράφει η σερβική ‘Informer’.

Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο «Τι είναι πάλι αυτό; Οι Αμερικανοί θέλουν να εξαπλωθούν στα Βαλκάνια, οι Αλβανοί τους βοηθούν, πλησιάζουν και έχουν ήδη ΒΑΣΗ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ».

«Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση που επιβεβαιώνει σθεναρά τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Μεχάι σε ανάρτησή του στο Facebook, όπως αναφέρει η (κοσοβάρικη) Koha.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ για την Ευρώπη ανακοίνωσε στις 6 Ιανουαρίου ότι θα δημιουργήσει μια βάση αρχηγείου ειδικών δυνάμεων στην Αλβανία προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της παρουσίας της στην περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr