Βουλγαρική κυβέρνηση: Η Ρωσία να δείξει σεβασμό στις επιλογές μας στην εξωτερική πολιτική και ένταξη στο ΝΑΤΟ

 


Ιανουάριος 22, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία πρέπει να δείξει σεβασμό για τις επιλογές εξωτερικής πολιτικής της Βουλγαρίας. 

Αυτό ανέφερε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημείωμα σχολιάζοντας τα αιτήματα της

 Ρωσίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, για αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων από το έδαφος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας .

 «Ζητάμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να δείξει σεβασμό για τη συνειδητή επιλογή της εξωτερικής πολιτικής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις του Βουλγαρικού Συνταγματικού Δικαστηρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διπλωματία της Σόφιας. 

«Ζητάμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να παραμείνει εμπλεκόμενη σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, με στόχο το μέλλον μιας πιο ενωμένης και ασφαλούς Ευρώπης που βασίζεται στο κράτος δικαίου και στην αυστηρή εφαρμογή των δεσμεύσεων του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε το υπουργείο.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημείωμα, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι τα εθνικά εδάφη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ είναι στην πραγματικότητα «εδάφη της Συμμαχίας». 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών-μελών είναι επίσης Ένοπλες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Αυτό προκύπτει από τη Συνθήκη της Ουάσιγκτον για την ίδρυση του ΝΑΤΟ, η οποία έχει επικυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη. 

Η Συνθήκη της Ουάσιγκτον δεν προβλέπει μια «δεύτερη κατηγορία» κρατών μελών για τα οποία η συλλογική άμυνα θα πρέπει να εφαρμόζεται επιλεκτικά ή σε περιορισμένο βαθμό», διευκρινίζει η διπλωματία της Σόφιας στο σημείωμα.

nova.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr