Πυραυλική επίθεση σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ


Ιανουάριος 15, 2022. Ελλάδα.


Πηγές ασφαλείας του Ιράκ δήλωσαν, το Σάββατο, ότι 3 ρουκέτες Grad των 122 χιλιοστών στόχευσαν την τουρκική βάση Ζλικάν στην περιοχή Μπασίκα, στο Κυβερνείο της Νινευή, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Όπως σημειώνεται η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς, αλλά η τουρκική βάση δέχεται συνεχώς επιθέσεις από ‘άγνωστους’.

Πριν από αυτήν, μια ομάδα του Ιράκ που αποκαλείται ‘πυρήνας πολεμικών μέσων’ ανακοίνωσε ότι 3 drones πλησίασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τη νότια περίμετρο της αεροπορικής βάσης Μπαλάντ στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν.

Η ομάδα ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα φάνηκαν με γυμνό μάτι από τη στρατιωτική δύναμη που είναι επιφορτισμένη με την προστασία της αεροπορικής βάσης και όταν επιβεβαιώθηκαν ότι ήταν εχθρικά drones, άνοιξαν πυρ προς αυτά, τα οποία τράπηκαν σε φυγή.

Δυτικές στρατιωτικές και διπλωματικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ δέχονται συνεχώς επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες, και οι Αμερικανοί και οι Ιρακινοί αξιωματούχοι αποδίδουν αυτές τις επιθέσεις σε ένοπλες φατρίες προσκείμενες στο Ιράν.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr