Η Ουκρανία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ- Έγινε Πραξικόπημα- λέει ο πρόεδρος Κροατίας


Ιανουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ και σε περίπτωση κλιμάκωσης με τη Ρωσία, το Ζάγκρεμπ θα αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα όσο το δυνατόν περισσότερο, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Αυτό, σύμφωνα με την European Truth , που επικαλείται την κροατική Dnevnik.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε η Κροατία στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Μιλάνοβιτς είπε:

 «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με αυτό. Εάν υπάρξει κλιμάκωση, θα αποσύρουμε (από την περιοχή) τον τελευταίο Κροάτη στρατιώτη».

 

Έγινε πραξικόπημα στην Ουκρανία

 

«Η Ουκρανία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ. Όταν η Ουκρανία άλλαξε εξουσία, τότε από ένα κίνημα που δεν ήταν δημοκρατικό, έγινε πραξικόπημα, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι. γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Η ιστορία ήταν η εξής: Η Ουκρανία πηγαίνει δυτικά, χωρίς να ζητήσει τίποτα από τη Ρωσία. Στην ΕΕ την περιμένουν με ποτάμια γάλακτος και μέλι. Η Ουκρανία εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες, η ΕΕ δεν έχει δώσει τίποτα στην Ουκρανία», είπε.

Σύμφωνα με τον Μιλάνοβιτς, θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή της Κροατίας στη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.

«Ο Πλένκοβιτς (σημείωση: ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, μακροχρόνιος φίλος της Ουκρανίας) μπορεί να απειλήσει όσο θέλει. Η Κροατία πρέπει να ξεφύγει από αυτήν την ανάφλεξη. Η Κροατία δεν θα παίξει το ρόλο πυροσβέστη», είπε ο Μιλάνοβιτς.


Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς  χαρακτήρισε  την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς στην Ουκρανία εν μέσω υψηλών εντάσεων στις σχέσεις με τη Ρωσία «καθαρό τσαρλατανισμό».

Ο Μιλάνοβιτς είπε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει άσχημο αντίκτυπο στις σχέσεις της Κροατίας με τη Ρωσία.

Ο Πλένκοβιτς ήρθε στην Ουκρανία για διήμερη επίσκεψη, επισκέφτηκε το Κίεβο και το Λβοφ. Κατά την επίσκεψη, ανακοινώθηκε ότι η Κροατία  εντάχθηκε  στον κύκλο των χωρών της ΕΕ που υπέγραψαν διμερείς διακηρύξεις για την αναγνώριση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr