Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης μάχεται με ομάδες του ISIS στα νότια της χώρας


Ιανουάριος 27, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, του οποίου η διοίκηση βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ότι οι συγκρούσεις με τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» θα συνεχιστούν κοντά στο  Κατρούν, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές που ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης χρησιμοποίησε αεροσκάφη για να υποστηρίξει τις επίγειες μονάδες του γύρω από την πόλη Κατρούν, που βρίσκεται στο βάθος της Λιβύης στα νοτιοδυτικά.

Ο ιστότοπος Al-Ain επικαλέστηκε τον  Ακίλα αλ Σάμπερ, αρχηγό της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του Στρατού, να λέει ότι βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ στρατιωτικών μονάδων και τρομοκρατικών ομάδων κοντά στο Κατρούν.

Ο αλ Σάμπερ δήλωσε ότι μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης εστάλησαν στο νότιο τμήμα της Λιβύης με στόχο να καταδιώξουν τρομοκρατικές ομάδες που πραγματοποίησαν επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και  τραυματίσθηκε  ένας ακόμη.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανέφερε ότι οι μονάδες του στρατού βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής στην περιοχή και γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Κατρούν.

Arabic.rt.com, Al Ain News,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr