Η Τουρκία θέλει τώρα να συζητήσει με το ΝΑΤΟ την αγορά των S-400


Ιανουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει με το ΝΑΤΟ τις ανησυχίες για την αγορά των ρωσικών S-400 , τις δυσκολίες στη χρήση του συστήματος με μαχητικά F-35 , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, γράφει το Ria Novosti.

 

"Λέμε: ας μιλήσουμε και ας αποφασίσουμε. Θα εξηγήσουμε γιατί αγοράσαμε τους S-400. Δεν απειλεί κανέναν. Εάν προκαλεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία όταν χρησιμοποιείται με μαχητικά F-35, ας μιλήσουμε και ας το αποτρέψουμε. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να συγκαλέσετε το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η άποψή μας. Πρέπει να προστατεύσουμε 84 εκατομμύρια και 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της πατρίδας μας από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων τμημάτων του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, οι παραδόσεις στην τουρκική πλευρά πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2019. 

Το συμβόλαιο περιελάμβανε μια επιλογή για ένα ακόμη πακέτο συντάγματος S-400. Στα τέλη Αυγούστου 2021, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την αγορά ενός δεύτερου συντάγματος S-400 από τη Ρωσία.

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr