Ο Ζελένσκι ενημερώθηκε από τον Μπάιντεν για «εισβολή μεγάλης κλίμακας της Ρωσίας σε 48 ώρες»


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για αναφορές ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τις επόμενες 48 ώρες, αποκάλυψαν δύο αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, γράφει το ρουμανικό 'Mediafax'.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να ξεκινήσει μια εισβολή σε 48 ώρες, με βάση τις πληροφορίες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Newsweek.

  « Αναφορές εναέριων παρατηρητών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα πετώντας αεροσκάφη αναγνώρισης πάνω από την Ουκρανία για σύντομο χρονικό διάστημα », πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε ληφθεί μια τέτοια προειδοποίηση.

Η αξιολόγηση του Πενταγώνου περιλαμβάνει ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πυραύλους κρουζ και χερσαία εισβολή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δεύτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος υπογράμμισε τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της στρατιωτικής επιχείρησης που αναμένει το Πεντάγωνο από τη Ρωσία.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η εισβολή δεν θα περιλαμβάνει μόνο μια προέλαση από την περιοχή Ντονμπάς που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες στη Μόσχα προς τα ανατολικά, όπου πρόσθετες ρωσικές μονάδες στάλθηκαν τη Δευτέρα που η Μόσχα αποκάλεσε «ειρηνευτικές δυνάμεις», αλλά,  μια σημαντική ώθηση προς την πρωτεύουσα Κίεβο από τα βόρεια σύνορα με τη Λευκορωσία, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πρόσφατα επεκτείνει τις κοινές ασκήσεις με την σύμμαχό της, Λευκορωσία.

Ο δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει με κυβερνοεπίθεση, ακολουθούμενη από χερσαία εισβολή που πιθανότατα θα γίνει τη νύχτα. Όμως και οι δύο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα σχέδια της Ρωσίας θα μπορούσαν να αλλάξουν ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις.

mediafax.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr