«Άρχισε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα»- νέο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής


Φεβρουάριος 7, 2022. Ελλάδα.

Το «Kontrol Bot-5 (KB-5)» το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με εγχώριους και εθνικούς πόρους, άρχισε να περιπολεί στην περιοχή της Αίνου [Ενέζ] της Αδριανούπολης που είναι τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας,  γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το κείμενο, το KB-5, το οποίο κατασκευάστηκε ως μέρος του «νέου τύπου project σκαφών ελέγχου» στο  ναυπηγείο Ares στην Αττάλεια, τέθηκε σε υπηρεσία στις 27 Ιανουαρίου υπό τη Διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής που σταθμεύει στην Αίνο.

 Το KB-5 μήκους 12 μέτρων μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων. Το σκάφος, που έχει οικονομική ταχύτητα 24 κόμβων, διαθέτει ραντάρ, ηλεκτρονικό χάρτη, θερμική κάμερα και 2 κινητήρες απόδοσης 450 ίππων.


 Εξοπλισμένο με σύστημα εκτόξευσης νερού Hamilton και πλατφόρμα διάσωσης, το KB-5  έχει πλήρωμα τριών ατόμων και την ικανότητα να μεταφέρει 14 ναυαγούς και είναι ικανό να λειτουργεί σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες με μέση ικανότητα πλεύσης 200 ναυτικών μιλίων. 

Έχει αναφερθεί ότι το KB-5, το οποίο ξεκίνησε να υπηρετεί στην Αίνο, είναι το 5ο σκάφος που μπήκε στον κατάλογο της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Ο πρόεδρος του AK Party της επαρχίας της Αδριανούπολης Μπελγκίν Ίμπα  τράβηξε βίντεο το οποίο ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα .

Στην ανάρτησή του, ο Ίμπα  σημείωσε ότι το σκάφος που έχει κατασκευαστεί  εξ ολοκλήρου με εθνικούς πόρους έχει ενταχθεί στη διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής με έδρα την Αίνο.

«Συνεχίζουμε να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς μας στα χωρικά μας ύδατα στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Είμαστε υπερήφανοι για το εθνικό μας έργο», είπε.

aksam.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr