Ο Ερντογάν πρόσφερε στον Πούτιν και τον Ζελένσκι τριμερή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη

 Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τα ΗΑΕ ότι προτείνει στον Πούτιν και τον Ζελένσκι  να συναντηθούν στην Τουρκία


Φεβρουάριος 16, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη δυνατότητα διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης των προέδρων Τουρκίας, Ρωσίας και Ουκρανίας στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη σε περίπτωση θετικής απάντησης από τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει το Ria Novosti.

«Ο κ. Ζελένσκι, κατά τη συνάντησή μας, μαζί του, είπε ότι ήταν θετικός στην ιδέα μιας τριμερούς συνάντησης. Εάν ο κ. Πούτιν προσεγγίσει αυτό το θέμα με τον ίδιο θετικό τρόπο, ελπίζω να μπορέσουμε να συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα. Εν τω μεταξύ, θα ήθελα να τον ρωτήσω πώς το βλέπει αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μαζί του. Κατά συνέπεια, θα προσπαθήσουμε. Επειδή ένας πραγματικός πόλεμος στην περιοχή είναι κακό σημάδι», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την άφιξή του από τα ΗΑΕ.

 

Τα σχέδια που αποδίδονται στη Ρωσία για κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία διαψεύδονται κατηγορηματικά στη Μόσχα και διαρκώς δηλώνουν ότι δεν απειλούν κανέναν και όλες αυτές οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , η Ρωσία δεν δημιουργεί πρόσχημα για μια κατάσταση σύγκρουσης γύρω από την Ουκρανία.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν αποκλείει ότι η υστερία γύρω από την Ουκρανία, που διαφημίζεται από τη Δύση, έχει στόχο να καλύψει τη γραμμή του Κιέβου να σαμποτάρει τις συμφωνίες του Μινσκ για το Ντονμπάς.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η υστερία των πληροφοριών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πλαισιώνεται γενναιόδωρα από ψέματα και παραπλανητικές ειδήσεις.

Οι δηλώσεις ότι η Ρωσία φέρεται ότι προετοιμάζει προκλήσεις στην Ουκρανία συνεχίζουν να έρχονται από τη Δύση, παρά την επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στους τόπους ανάπτυξής τους μετά τις ασκήσεις. 

Τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Σε συνάντηση με τον Πούτιν, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι «κάποιες από τις ασκήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, κάποιες θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον».

Στις νότιες και δυτικές στρατιωτικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να επιστρέφουν στρατεύματα στους τόπους ανάπτυξής τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr