Βουλγαρία: Παραίτηση του υπουργού Άμυνας - αρνήθηκε να πει ότι γίνεται «πόλεμος» στην Ουκρανία


Οι διαμαρτυρόμενοι στο κέντρο της Σόφιας ζητούν να παραμείνει στη θέση ο Στέφαν Γιάνεφ - (φωτογραφία dnes.dir.bg)

Φεβρουάριος 28, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προτείνει την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας Στέφαν Γιάνεφ, ο οποίος ήταν απρόθυμος να περιγράψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «πόλεμο».

Η απόφασή του, βρήκε αντιδράσεις από ψηφοφόρους του Γιάνεφ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα μπροστά στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι περιμένουν μια εξήγηση από τον πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ για την παραίτηση που ανακοίνωσε. 

Οι διαδηλωτές υπέρ του Στέφαν Γιάνεφ απέκλεισαν τη λεωφόρο Ντοντούκοφ στο κέντρο της Σόφιας λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσημα την παραίτηση του, αναφέρει η Nova TV. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το όνομα του υποψηφίου από το κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή», για νέο υπουργό Άμυνας - τον Τοντόρ Ταγκάρεφ.

Αύριο, σε έκτακτη συνεδρίαση, η Εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει την παραίτηση Γιάνεφ και την υποψηφιότητα  του Ταγκάρεφ.

Η Βουλγαρία, ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη το Σαββατοκύριακο. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για να εμποδίσει τους Ρώσους εισβολείς.


 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr