Το πρώτο τρένο με πρόσφυγες από το Ντονμπάς έφτασε στην περιοχή Βορονέζ


Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Το πρώτο τρένο με πρόσφυγες από την DΝR και την LΝR, το οποίο αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου από το Ταγκανρόγκ, έφτασε στην περιοχή Βορονέζ, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS από τον σιδηροδρομικό σταθμό «Voronezh-1».

Επιπλέον, σχεδιάζεται να αποσταλούν άτομα σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, όπως επίσης και σε παιδικές κατασκηνώσεις.

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τις αρχές του Βορονέζ, περίπου 500 άτομα θα παραδοθούν με το πρώτο τρένο.
Η περιοχή Βορονέζ είναι η δεύτερη περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία άρχισε να δέχεται εκκενώμενους κατοίκους του Ντονμπάς.

Το πρώτο τρένο έφτασε στον σταθμό Voronezh-1, στον οποίο έφτασαν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι από την DΝR και την LΝR, των οποίων τα εδάφη βομβαρδίζονται από την Ουκρανία. Οι πρόσφυγες έχουν ήδη βγει από τα βαγόνια, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


Στις 19 Φεβρουαρίου, στις 20:52 ώρα Μόσχας, ένα τρένο με πρόσφυγες από το Ντονμπάς αναχώρησε από το Ταγκανρόγκ της περιφέρειας Ροστόφ για την Περιφέρεια Βορόνεζ, όπου βρίσκονται 42 προσωρινά κέντρα φιλοξενίας για 4.502 άτομα.

Την Παρασκευή, οι επικεφαλής των DΝR και το LΝR, Λεονίντ Πασέτσνικ  και Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσαν την εκκένωση των κατοίκων των δημοκρατιών στη Ρωσία, ιδίως στην περιοχή του Ροστόφ, λόγω της αυξανόμενης απειλής εχθροπραξιών. Εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι πρόσφυγες που φτάνουν στις ρωσικές περιοχές θα πληρωθούν με 10.000 ρούβλια ο καθένας.

vrn.kp.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr